Amsterdam

Amsterdam

ln Amsterdam wordt al jaren met DemenTalent gewerkt. Niet voor niets zijn bij 'Films' op deze site meerdere fimpjes te zien over inwoners van Amsterdam met dementie, die als vrijwilliger actief zijn. 

Er zijn vele uiteenlopende voorbeelden van vrijwilligerswerk door mensen met dementie in Buitenveldert; diverse mensen met dementie als PR-medewerker (voorlichting over dementie, interviews geven e.d), hondenverzorging, voorleesoma's op de kindercreche, kluswerk in een speeltuin (zie film elders op deze website), Nederlandse taalles geven aan autochtonen, chefkok, bezoeken eenzame inwoners. Ook heeft een groep mensen met dementie een zwerfafvalbrigade gevormd. Tijdens het schoonmaken van de wijk wordt veel gelachen en helpen de vrijwilligers elkaar. Echt teamwork. 

Ook bij het Odensehuis in Amsterdam-Zuid zijn diverse bezoekers ook vrijwilliger. Bijvoorbeeld maken zij muziek in Amsterdamse musea (bijvoorbeeld bij openingen), is er de Odensehuis-band en is iemand als fotograaf actief. Bij diverse andere Ontmoetingscentra Dementie en diverse andere Odensehuizen in Amsterdam is ook enthousiasme over DemenTalent.

Gesprekken over de start van nieuwe projecten op diverse plekken in de stad zijn gaande.

Amsterdam kent ook een vrijwilligerscentrale. Deze vrijwilligerscentrale is zich ook aan het orienteren op DemenTalent. Veel van hun vrijwilligers krijgen in de loop der tijd zelf te maken met dementie. Nu betekent dit vaak einde vrijwilligerswerk. Zij willen DemenTalent veel meer in gaan zetten voor behoud van vrijwilligers.

Contactgegevens

Wilt u in Amsterdam vrijwilliger worden? Of wilt u meer weten over deze Amsterdamse projecten, dan kunt u op de volgende wijze in contact komen met de lokale projectleiders.

Projectleidster DemenTalent Odensehuis Zuid, Maartje den Breejen: maartjedenbreejen@odensehuis.nl 
Projectleidster DemenTalent Buitenveldert: Marita van Onna, m.vanonna@zhga.nl 

Als u contact wilt over nieuwe projecten in Amsterdam, neem dan contact op met Ruud Dirkse, landelijk kartrekker DemenTalent, ruud@anderszorgen.nl

 

Home Projecten Amsterdam