Een reeks van 5 internetcolleges via Teams

 

De meeste deelnemers aan DemenTalent-projecten wonen nog thuis en zijn actief in DemenTalent-projecten in hun eigen buurt/wijk. Maar er zijn zeker ook deelnemers die wonen in woonzorgcentra en verpleeghuizen. Sterker nog, inmiddels worden meerdere projecten gestart., speciaal voor deze groep, vanuit hun eigen verpleeghuis. Ook worden steeds vaker DemenTalent-projecten gekoppeld aan Ontmoetingscentra Dementie, Odensehuizen, zorgboerderijen of andere vormen van dagbesteding. Niet of/of, maar en/en.

Inhoud

Maar hoe doe je dat nu, het starten van een DemenTalent-project? En hoe realiseer je de omslag naar echt anders kijken en handelen rond mensen met dementie? Daarover gaan de internetcolleges over DemenTalent, met als opbouw:
College 1:          Wat is DemenTalent?
College 2:          Hoe ontdek je talenten bij mensen met dementie?
College 3:          Voor wie is DemenTalent wel/niet geschikt?
College 4:          Welke vrijwilligersbanen zijn geschikt voor mensen met dementie?
College 5 :         De rol van mensen met dementie zélf binnen DemenTalent-projecten en de organisatie van DemenTalent-projecten.

Kosten

Ieder college duurt één uur. Vijf weken achter elkaar is er een college. De kosten zijn € 150,- p.p. Bij collectieve aanmelding ineens van een hele groep (10 of meer personen) geldt een gereduceerd tarief. Ook kunnen desgewenst internetcolleges verzorgd worden voor een hele initiatiefgroep, of groep collega's. Wilt u dat, stuur dan even een mail. Wilt u zich indivudueel aanmelden, dan kan dat via de knop onderaan deze webpagina. 

Dit vonden eerdere deelnemers aan deze reeks colleges

  • “Ik heb echt anders leren kijken naar de medemens met dementie. Dank voor de inspiratie en spiegel die mij voorgehouden werd.”
  • “Zo mooi om te zien wat mensen met dementie nog voor anderen kunnen betekenen. Ik ga er zeker mee aan de slag.”
  • “Het geheel aan info en voorbeelden heeft me een beter beeld gegeven van de mogelijkheden. Er kan veel meer sámengewerkt worden met mensen met dementie. Investeer voldoende tijd en aandacht in een goede kennismaking / talent inventarisatie, was voor mij een belangrijk leerpunt.”
  • “Verhelderend, ideeën opgedaan en wat opgefrist. De ideeën van al geslaagde projecten, de informatie gedeeld via de PowerPoint, vond ik het meest inspirerend."

Download hier een flyer over de internetcolleges

Meld je aan voor deze training

Home Over DemenTalent Trainingen & Webinars Een reeks van 5 internetcolleges via Teams