Het boek 'Ik heb dementie' bevat 50 openhartige brieven van mensen met dementie aan lotgenoten. Brieven waarin de schrijvers hun 'rotziekte' een plek in hun leven hebben weten te geven. Brieven met tips voor lotgenoten. Meerdere briefschrijvers zijn deelnemers aan DemenTalent.
Daarnaast bevat het boek een hoofdstuk met enkele hoopgevende nieuwe inzichten over leven met dementie, alsmede een overzicht van ontwikkelingen in de dementiezorg. 

In het boek 'Handig bij dementie' staat het steeds verder toenemende gevoelsleven van mensen met dementie centraal. In het boek is veel aandacht voor zingeving en gedragsverandering. En daarmee bevat het boek veel verklaringen waarom DemenTalant werkt. Het boek bevat ook enkele praktijkverhalen van betrokkenen bij DemenTalent. 
Ook bevat het boek hoofdstukken over woningaanpassingen bij dementie en over hulpmiddelen. In het boek hebben deskundigen gastartikelen geschreven over: mantelzorg, muziek, voeding, bewegen & actief zijn, licht. 

Deelnemers aan DemenTalent-projecten moeten vaak dingen leren. Dat is goed mogelijk, mits de juiste methodes worden gebruikt. Het boek 'Opnieuw geleerd, Oud gedaan' gaat helemaal over dit lerende vermogen. Het boek bevat 100 pagina's over de theorie van het lerend vermogen van mensen met dementie, inclusief een stappenplan. De overige 150 pagina's bevatten 70 praktijkverhalen over de aanpak van leerprocessen en de bereikte resultaten. 

Home Over DemenTalent DemenTalent in boeken