Verborgen Talent sluit zich aan bij DemenTalent

26 juli 2023

In Nederland draaien tientallen DemenTalent-projecten. Tegelijkertijd zijn er op diverse plekken in Nederland ook vergelijkbare projecten, die een net iets andere naam gebruiken, zoals Vergeten Talent, Talentenpool of Verborgen Talent. Vanuit DemenTalent lopen met meerdere van deze initiatieven contacten om de krachten te bundelen en hier één 'beweging' van te maken.

Recentelijk heeft Verborgen Talent besloten dit te doen. Verborgen Talent is een project in de gemeente Zwartewaterland, specifiek gericht op het stimuleren van zijn jonge of vitale mensen met de diagnose Dementie naar een Meewerk plek. Dit project is een samenwerking met de gemeente Zwartewaterland en IJsselheem.  Betrokken mensen worden hierbij geholpen door een Talentenmakelaar, die dit 'makelaarswerk' doet naast haar werk als casemanager dementie, met als specialisatie jonge mensen met dementie, bij IJsselheem.

De samenwerking zal na de zomervakantie verder worden uitgewerkt. Uitwisselen van ervaringen en methodieken zal hier zeker onderdeel van zijn, zoals methodieken die de afgelopen 10 jaar bij DemenTalent ontwikkeld zijn om talenten te ontdekken. 

Bekijk hier een folder van Verborgen Talent Zwartewaterland. 

 

Home Actueel Verborgen Talent sluit zich aan bij DemenTalent