DemenTalent start ook in Baarn en Scherpenzeel/Renswoude

20 juli 2023

DemenTalent in Woudenberg draait als een tierelier. In korte tijd ruim 20 mensen met dementie actief als vrijwilliger in de samenleving. Zowel thuiswonende mensen met dementie, als in woonzorglocaties wonende mensen met dementie.

Het Zorgkantoor Utrecht (Zilveren Kruis) heeft afgelopen tijd middelen beschikbaar gesteld om in Woudenberg te starten met DemenTalent. Vanwege het succes in Woudenberg heeft het Zorgkantoor nu extra middelen beschikbaar gesteld om ook te starten in nog twee gemeenten. De afgelopen weken heeft dat geleid tot diverse gesprekken met belangstellende zorgorganisaties en gemeenten. Uiteindelijk is ervoor gekozen op twee plekken nieuwe projecten te starten. De keus is gevallen op Baarn en Scherpenzeel/Renswoude.

Scherpenzeel/Renswoude zijn directe buurgemeenten van Woudenberg. Dat maakte dat er al veel belangstelling was.

De keuze op Baarn is gevallen, omdat zorgorganisaties Amaris, Silverein en King Arthurgroep, gezamenlijk energie en menskracht willen steken in het succesvol maken van een project aldaar. De hoop en verwachting is dat er naast Woudenberg, zo ook een tweede olievlek ontstaat die zich gaat verspreiden naar omliggende gemeenten. Uitdagend in Baarn is tevens dat dit een grotere gemeente is. Na de zomervakantie zal de keus gemaakt gaan worden, of begonnen wordt met meerdere kleine projecten in afzonderlijke wijken van Baarn, of met één project te beginnen dat bij voldoende succes wordt opgesplitst naar kleinere. De ervaring heeft immers geleerd dat een maximale omvang van 20 deelnemers per DemenTalent-project wenselijk is. Overleg hierover zit in de planning...

Home Actueel DemenTalent start ook in Baarn en Scherpenzeel/Renswoude