Talentvolle vrijwilliger met dementie

Voor vrijwilligers met dementie

Vrijwilligerswerk voor mensen met een (beginnende) vorm van dementie
DemenTalent Nederland locatiesHeeft u (beginnende) dementie en ziet u nog voldoende mogelijkheden?
Wilt u bezig zijn met iets wat u écht leuk vindt om te doen?
Wilt u zich op een laagdrempelige manier inzetten bij u in de buurt?
Wilt u weer betekenisvol zijn voor anderen?

Klik hier voor een lijst met alle projecten DemenTalent in Nederland  

Iedereen is welkom! Elke persoon is anders, en heeft zijn of haar eigen voorkeuren en wensen. Vanuit uw talenten en interesses wordt er op zoek gegaan naar een vrijwilligersfunctie op maat. U staat daarin centraal. De nadruk komt hierbij te liggen op wat u wilt en kunt, en niet op wat u niet (meer) kunt.

Laagdrempeligheid en opbrengsten.

Ik voel me weer nuttig, ik tel weer mee!, Joop - vrijwilliger Apeldoorn

Wellicht is de drempel om als vrijwilliger actief te worden bij u hoog. Het kan zijn dat u zich onzeker voelt of u bepaalde dingen nog wel kunt. Dat is heel normaal en dit geven bijna alle betrokken vrijwilligers aan. De ervaring leert, dat na het overwinnen van die drempel vrijwilligers met dementie erg veel waarde hechten aan het bezig zijn en zich nuttig voelen. Ook het contact met andere mensen wordt als belangrijke meerwaarde veel genoemd.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat actief blijven, weer dienstbaar zijn voor anderen, bewegen, uitdagingen aangaan, van groot belang is om de achteruitgang van de hersenen te remmen, vaardigheden te behouden en in zijn algemeenheid 'beter in uw vel te zitten'.