Talentvolle vrijwilliger met dementie

Voor mantelzorgers

Het is niet altijd makkelijk om de juiste activiteiten te vinden voor uw naaste die dementie heeft. DemenTalent biedt mensen met dementie een vorm van vrijetijdsbesteding waarbij zij zich weer waardevol en nuttig voelen. Bij DemenTalent wordt er gekeken naar de talenten en mogelijkheden van de persoon met dementie en gezocht naar passende vrijwilligersactiviteiten in de maatschappij. Uit ervaring is gebleken dat het kijken naar talenten en mogelijkheden voor zowel de persoon met dementie als de mantelzorger bijdraagt aan kwaliteit van leven.

Mantelzorger vrijwilliger DemenTalent Apeldoorn:
Ik ben zo blij dat ik mijn man ’s ochtends niet meer naar de dagbehandeling hoef te sturen, want zo voelde dat, hij ziet het werk bij DemenTalent echt als werk en hij kan niet wachten om weer naar Radio Kootwijk te gaan.

Wat kunt u als mantelzorger doen?
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw naaste bij u in de buurt?
Bekijk hier de mogelijkheden

Onderzoek
Mensen met dementie en hun mantelzorgers willen het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Gemiddeld doen ze dit ook gedurende 7,5 jaar voor intramurale opname. Zinvolle activiteiten, ondersteunen dit. Uit onderzoek blijkt dat plezierige activiteiten, inclusief lichaamsbeweging leiden tot vermindering van gedragsproblemen, angst en depressie. Het is een aanpak zonder nare bijwerkingen. Gedragsproblemen vormen de grootste belasting voor mantelzorgers. Kortom: activiteiten zijn even belangrijk als goede zorg.