Talentvolle vrijwilliger met dementie

Vrijwilligers DemenTalent geven gastles op basisschool

Is 'dementie' een geschikt onderwerp voor basisschoolleerlingen? Even was er twijfel bij de Lunettense basisschool 'Op Avontuur' toen een ouder het thema aandroeg als keuzeoptie binnen een serie maatschappijgerichte lessen. Maar het werkte: ''De kinderen waren muisstil''.

Uit Het Stadsblad Utrecht, door Paul Hustinx (3 feb 2020)

Utrecht - Op basisschool Op Avontuur vinden ze het belangrijk dat kinderen oog en hart hebben voor de wereld om hen heen en daarom hebben ze al jaren het project BinnensteBuiten, waarin allerlei actuele maatschappelijke kwesties aan de orde komen, van natuur tot vluchtelingen. In Lunetten zijn bewoners actief voor het landelijke DemenTalent dat een dementievriendelijke maatschappij nastreeft en mensen met dementie ondersteunt in het doen van vrijwilligerswerk.
Een hierbij betrokken ouder bracht het onderwerp in voor het schoolproject. Even was er twijfel, maar al snel vond men het eigenlijk perfect passen bij de schoolfilosofie dat ieder zijn talenten heeft, dus ook mensen met dementie, zegt schooldirecteur Pauline Doornekamp. Ook bij de kinderen viel het direct goed, want er schreven zich er meer voor in dan er plekken waren.

Lees hier het hele artikel. https://www.stadsbladutrecht.nl/nieuws/algemeen/932576/schoolproject-op-avontuur-thema-dementie-raakt-kinderen-