Talentvolle vrijwilliger met dementie

DemenTalent Zeist

In Zeist is DemenTalent in 2016 gestart in het kader van het onderzoek Ontmoetingscentra3.0. In de loop van dit onderzoek zijn meerdere bezoekers van het Ontmoetingscentrum Zeist als vrijwilliger in de lokale samenleving actief geworden. Zowel mensen die dit ontmoetingscentrum bezoeken, als mensen die dit (nog) niet doen, zijn met hulp van de projectleidster bemiddeld naar vrijwilligerswerk. Ook nu het onderzoek is afgerond, blijft men vanwege de mooie resultaten actief met DemenTalent. 

In Zeist zijn al vele mooie voorbeelden van vrijwilligerswerk door mensen met dementie gerealiseerd. Ook is in Zeist een Alzheimerkoor, waarbij in de muzikale begeleiding ook mensen met dementie een vrijwilligersrol vervullen. 

Bij DemenTalent Zeist wordt samengewerkt tussen vele organisaties, De projectleidster is in dienst van Vitras, maar ook als u van een andere organisatie ondersteuning krijgt of nog geen ondersteuning krijgt, helpt de projectleider u graag bij de zoektocht naar talenten en de bemiddeling naar een vrijwilligersplek.

 

Wilt u vrijwilliger worden en heeft een (beginnende) vorm van dementie?
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden?
Heeft u vragen over bijvoorbeeld vervoer en/of kosten?

Neem contact op met:
Annette Stock, coördinator
06-10 45 96 38
oczeist@vitras.nl 
Ontmoetingscentrum Zeist, Bergweg 1 Zeist
06-10 97 43 13