Talentvolle vrijwilliger met dementie

DemenTalent Wijchen

Start van Wijchen
In december 2014 is het project ‘Goed wonen met dementie in Wijchen’ gestart. DemenTalent is één van de onderwerpen. In Wijchen wordt DemenTalent kleinschalig opgepakt, met de nadruk op maatwerk. Meer Welzijn Wijchen heeft het projectleiderschap voor DemenTalent Wijchen op zich genomen. Zij worden ondersteund door een werkgroep waarbij LuciVer, ZZG, een vrijwilligster, projectleider Spectrum en DAZ betrokken zijn. In juni 2015 is de start gemaakt van DemenTalent. 

Vrijwilligersactiviteiten
Vrijwilligersactiviteiten waaraan gedacht kan worden zijn:
* Helpen in een winkel
* Onderhoud van (moes)tuinen
* Onderhoud van landschap
* Voorlezen
* Helpen in de bibliotheek
* Ondersteunen van conciërge op bijvoorbeeld een school
* Koffie schenken in een wijkcentrum, verzorgingshuis
* Dieren verzorgen
* Als bijrijder voor maaltijdvoorzieningen
* Voedselbank

Deelnemers aan DemenTalent kunnen ondersteuning verwachten van MeerVoormekaar Wijchen. Zij zullen de mensen met dementie begeleiden naar en in hun vrijwilligerswerk. Dit doen zij o.a. door in gesprek te gaan met de persoon met dementie. In dat gesprek vragen zij naar de behoefte van de  mensen met dementie en gaan dan op zoek naar de juiste plek om als vrijwilliger aan het werk te gaan.

Specifiek aan DemenTalent Wijchen
DemenTalent Wijchen is onderdeel van een groter project in Wijchen ‘goed wonen met dementie in Wijchen’. Hierdoor zijn er verbanden met meerdere onderdelen van dit grote project zoals: Welkom in Wijchen, Vroeg signalering, Bewegen en Woningaanpassingen. DemenTalent is in Wijchen kleinschalig en maatwerk. Er wordt individueel gekeken naar de specifieke talenten van de persoon met dementie en op maat wordt er gezocht naar een vrijwilligersactiviteit. 

Wilt u vrijwilliger worden en heeft een (beginnende) vorm van dementie?
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden?
Heeft u vragen over bijvoorbeeld vervoer en/of kosten?

Neem dan contact op met:
Jeanny Evers
Projectleider DemenTalent Wijchen, MeerVoormekaar Wijchen.
j.evers@meervoormekaar.nl 
T   024-641 84 59
M 06-810 26 993