Talentvolle vrijwilliger met dementie

DemenTalent Amsterdam Odensehuizen

In Amsterdam is jaren geleden het eerste Odensehuis geopend, in Zuid. In navolging van dit Odensehuis zijn afgelopen jaren op tientallen plekken in Nederland ook Odensehuizen geopend. Ook in Amsterdam zijn er inmiddels meerdere. Een Odensehuis is een inloophuis voor mensen met dementie, waar de wensen van bezoekers centraal staan, in plaats van dat gewerkt wordt vanuit een vast activiteiten-aanbod. 

De filosofie achter de Odensehuizen en achter DemenTalent sluiten goed op elkaar aan en vertonen veel overlap. Vandaar dat vanuit twee Amsterdamse Odensehuizen (in Zuid en in Centrum) ook met DemenTalent gewerkt gaat worden. Rond de zomer van 2020 vinden de eerste activiteiten plaats. Najaar 2020 staat een training voor direct betrokkenen gepland. 

Mensen met dementie kunnen er zelf voor kiezen of zij alleen een Odensehuis bezoeken, of dat zij ook als vrijwilliger in de Amsterdamse samenleving actief willen worden met ondersteuning vanuit het Odensehuis. Ook alleen vrijwilliger worden, zonder bezoek aan het Odensehuis behoort topt de mogelijkheden. De Gemeente Amsterdam subsidieert zowel de Odensehuizen, als DemenTalent. 

Info over Amsterdam Odensehuizen

Heeft u belangstelling om als vrijwilliger met dementie actief te woden in de maatschappij, of wilt u een actieve bijdrage leveren aan de realisatie van dit DemenTalent-project, dan kunt u contact opnemen met Simone Aarnink. Zij is binnen de twee genoemde Amsterdamse Odensehuizen de projectleider DemenTalent. Haar contactgegevens zijn: simoneaarnink@odensehuis.nl of 06-30299657.

Het Odensehuis Amsterdam-Zuid is gevestigd in de steeg tussen Olympiaplein 58-60:
Hygieastraat 4,
1076 RM Amsterdam

Het Odensehuis Centrum is gevestigd in het Huis van de Tijd:
Nieuwe Herengracht 20
1018 DP Amsterdam