Talentvolle vrijwilliger met dementie

DemenTalent Aardenburg

Het Ontmoetingscentrum Aardenburg doet mee aan het onderzoek 'Ontmoetingscentrum 3.0'

Ontmoetingscentra 3.0: Onderzoek naar implementatie van drie nieuwe ‘op maat‘ interventies voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Ontmoetingscentra voor mensen met dementie en hun mantelzorgers bieden een bewezen effectief ondersteuningsprogramma. Het project ‘Ontmoetingscentra 3.0’ onderzocht de koppeling van drie nieuwe, effectieve vormen van begeleiding bij dementie aan bestaande ontmoetingscentra: DemenTalent, Dementelcoach en STAR e-learning. Via DemenTalent kunnen mensen met dementie als vrijwilliger actief blijven deelnemen aan zinvolle activiteiten in de samenleving. Dementelcoach biedt mantelzorgers telefonische ondersteuning op maat bij problemen die zij zelf ervaren. STAR e-learning is een internet-cursus voor mantelzorgers, vrijwilligers en professionals over dementie, begeleiding en zorg. Het onderzoek Ontmoetingscentra 3.0 gaf ook inzicht te geven in de (kosten)effectiviteit en toegevoegde waarde van deze nieuwe begeleidingsvormen bij ontmoetingscentra, vergeleken met het reguliere aanbod. In juni 2019 werden de resultaten van dit onderzoek gepubliceerd, zie het persbericht over het onderzoek OC3.0. 

11 ontmoetingscentra dementie deden afgelopen jaren mee aan het onderzoek. Eén hiervan was het ontmoetingscentra dementie in Aardenburg (Zeeuws Vlaanderen). Tijdens het onderzoek, maar ook hierna, zijn mensen met dementie actief als vrijwilliger in de Zeeuwse samenleving. Wilt u ook vrijwilliger worden, neem dan contact op met de ontmoetingscentrum. De contactgegevens vindt u bij contact op deze site. 

Wilt u vrijwilliger worden en heeft een (beginnende) vorm van dementie?
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden?
Heeft u vragen over bijvoorbeeld vervoer en/of kosten?

Neem contact op met:
OC Zorgsaam Coensdieke
Gaaiperswei 1 Aardenburg
0117-495390